Cançons de Quatre Sous - Hommage à Joan Pau Giné

BenQueBufa

Download: Your price

Cançons de Quatre Sous - Hommage à Joan Pau Giné

Album download

Please choose a price: € EUR (€5.00 or more)

Please pay at least €5.00

Out of stock

A tribute to catalan troubadour poet Joan Pau Giné. Performed & arranged by Ben J. Gross, a.k.a. "BenQueBufa". Foreword in Catalan :

Ben Gross és un joves músic angles nascut a Londres. Ara fa deu anys es va instal·lar en un poblet de la Catalunya Nord, on venia de vacances amb els pares quan errà un nen. En seguida, va conèixer pintors ja que

A tribute to catalan troubadour poet Joan Pau Giné. Performed & arranged by Ben J. Gross, a.k.a. "BenQueBufa". Foreword in Catalan :

Ben Gross és un joves músic angles nascut a Londres. Ara fa deu anys es va instal·lar en un poblet de la Catalunya Nord, on venia de vacances amb els pares quan errà un nen. En seguida, va conèixer pintors ja que la pintura és un altre vessant del seu art. Va començar a tocar en les inauguracions amb guitarra i harmònica. Ja tenia experiència tocant en diversos grups de rock underground a Londres. Aixi, va conèixer en Pere Figueres, una de les principals figures de la Nova Cançó al Rosselló. Pere li va donar el sobrenom de “Benquebufa” quan el va veure bufar en el seu instrument. El va integrar en la gira d’homenatge a Joan Pau Giné que van organitzar amb en Gerard Jacquet, un altre cantant famós de Catalunya Nord. Ben Gross va enamorar-se del cant d’en Giné que li va recordar les sonoritats dels seus dos altres ídols, Bob Dylan i Leonard Cohen.

Deu anys més tard, en Ramon Faura va proposar a Ben de tornar als escenaris, en el marc de la 4a Setmana per la Llengua, amb el repertori d’en Giné que havia deixat de banda. S’havia dedicat principalment al seu grup de rock en anglés “The Ghost Office”, ja que no hi havia espai per la musica en la català.

Avui dia, amb el Col.lectiu Joan Pau Giné del qual és un dels primers membres, amb el grup Llamp te Frigui, va tenir la possibilitat de presentar el seu repertori en català de banda i banda dels Pirineus, a Perpinyà, Salses, Girona, Barcelona, Sabadell,... Fins i tot, va integrar en el seu repertori la traducció, en català, de “Blowing in the wind” d’en Bob Dylan.

Presenta el seu primer disc tot en català, “Cançons de quatre sous”, editat a Barcelona i gravat en la seva caseta de Cucugnan, en les muntanyes, a la frontera entre Catalunya i Occitania. Va gravar onze temes d’en Giné, entre els quals hi trobem dos traduccions que va fer a l’anglès i una cançó inèdita en francès. El nostre trobador, Ben Gross, es vesteix de “Benquebufa” per fer revifar, a la seva manera i amb el seu accent anglès tan peculiar, la paraula ben rossellonesa de reivindicació d’en Joan Pau Giné. Giné, com l’Ovidi Montllor, necessitava joves músics i col·lectius per no quedar mai en l’oblit.

Read more…
0:00/???
 1. 1
  0:00/4:26
 2. 2
  0:00/4:52
 3. 3
  0:00/4:01
 4. 4
  0:00/3:34
 5. 5
  0:00/6:12
 6. 6
  Bages 4:08
  0:00/4:08
 7. 7
  0:00/4:26
 8. 8
  0:00/4:23
 9. 9
  0:00/4:36
 10. 10
  0:00/4:05
 11. 11
  0:00/4:13
 12. 12
  0:00/3:29
 13. 13
  0:00/4:54